FAQ Clickbid

ACCOUNT

Nee, helaas. Na je aanmelding moet je eerst alle stappen doorlopen voordat je kunt bieden. Naast je verificatie, moet je de betaling dus ook nog voldoen.

Het kan even duren voordat je de verificatiecode ontvangt. Heb je na een paar minuten nog geen e-mail? Check dan even je ongewenste mail. Staat de mail daar ook niet? Controleer dan even of je tikfouten in je mailadres hebt gemaakt. Is dat zo? Neem dan even contact met ons op. Ook als je mailadres wel klopt en je hebt niks ontvangen, laat het ons weten. Dan maken wij het in orde voor je!

Een beetje. Ter verificatie hanteren we de volgende prijzen:

€24,95 al je wilt bieden bij één Clickbid makelaar.

€49,95 als je wilt bieden bij alle Clickbid makelaars.

Dit doen we om zeker te weten dat je serieuze interesse in de woning hebt.

Bieden is gemakkelijk! Voordat je kunt bieden dien je eerst een account aan te maken. Dat kan op twee manieren. Via login.clickbid.nl, registeren (of de registeren knop bovenaan deze website) of via de widget op de makelaarswebsite. Nadat je je gegevens ingevuld hebt, ontvang je een verificatiecode per e-mail. Na het invoeren van deze code, kies je een wachtwoord. Vervolgens vragen we je om een betaling van €24,95 of €49,95. We hebben twee soorten accounts. Een account om te bieden bij één Clickbid makelaar (€24,95) een een account om te bieden bij alle Clickbid makelaars (€49,95). Een account is een jaar geldig. Na de betaling kun je starten met bieden. Het aanmaken en verifiëren van een account kost wat tijd, we raden je daarom aan om dit van te voren al te doen. Alleen met een geverifieerd account kan namelijk geboden worden.

Dan vraag je een nieuwe aan, zo simpel is het. Klik in het inlogscherm even op ‘wachtwoord vergeten’. Hierna vul je je gegevens in en ontvang je een verificatiecode in je mail en kun je een nieuw wachtwoord aanmaken.

Zeker weten? Dit kunnen we niet ongedaan maken namelijk. Wat moet je doen? Log in op de website van Clickbid, ga naar de instellingen en kies de optie ‘Account verwijderen’.

Nee, je kunt nu nog niet bieden. Voor een registratie is een betaling vereist. Pas na een betaling kun je een bod plaatsen. Als je probeert in te loggen zal de widget of het portal vragen om een betaling.

Om je te mogen registreren voor het online bieden dien je minimaal 18 jaar oud te zijn. Daarbij moeten de voorwaarden geaccepteerd worden en het eenmalige inschrijfgeld van betaald worden.

VOOR HET BIEDEN

Nee. Clickbid is geen makelaar. Clickbid is een online tool waar makelaars gebruik van kunnen maken ter promotie van hun aanbod.

Nee, Clickbid is geen makelaar. Clickbid heeft enkel een informerende functie. Ze haalt op welke geïnteresseerden er zijn in een woning en voor welke prijs ze de woning willen kopen. Deze informatie wordt vrijgegeven aan de makelaar, zodat de makelaar in contact kan treden met deze geïnteresseerden.

Je kunt dit regelen bij de verkopende makelaar.

Op woningen waarop online geboden kan worden is de Clickbid widget zichtbaar, rechts onderin beeld. De makelaar laat jou weten op welke woningen je online kunt bieden.

Informatie over de woning, inclusief de voorkeuren van de verkopende partij kan ingewonnen worden via de makelaar. Vaak wordt deze info weergegeven op de makelaarswebsite of in de woningbrochure.

BIEDEN

Dat kan online, via het biedsysteem! De makelaar stelt een bieden-vanaf prijs en een start- en een eindtijd in. Binnen dit termijn is het mogelijk om te bieden. Wordt er in de laatste vijf minuten nog geboden? Dan wordt de sluitingstijd met vijf minuten verlengd. Net zolang totdat er vijf minuten niet meer geboden wordt. Dan sluit de bieding. Per mail houden we je op de hoogte van biedingen. Houd die dus in de gaten!

Een bod bestaat uit verschillende onderdelen.
– Het geboden bedrag
– Eventuele gewenste voorbehouden betreffende financiering of bouwkundige keuring
– Gewenste datum van oplevering
– Overige voorwaarden (zoals overname van roerende zaken, voorwaarden voor funderingsonderzoek en dergelijk)

Nee, althans niet naast de eenmalige registratiekosten. Dus heb je eenmaal betaald, dan vragen we geen extra kosten.

Minimaal €100,-. Staat er nog geen bedrag? Dan moet je minimaal de bieden-vanaf prijs bieden. Houd er uiteraard wel rekening mee wat je maximaal kunt lenen. Dan kom je niet voor een verrassing te staan.

Bied je meer dan €100,- boven het reeds geplaatste bod, maar krijg je de melding dat je bod te laag is? Dan kan het zijn dat je het laatst geplaatste bod nog niet op je scherm ziet en je met dit bod daarom niet de hoogste bieder bent. Vernieuw de pagina (F5) en probeer het nog eens.

Dat zie je direct in de widget. Daarnaast krijg je ook een mail als iemand hoger biedt. Wil je hoger bieden? Log dan in en breng (opnieuw) je bod uit!

Neem bij een onjuist bod direct telefonisch contact op met Clickbid. Zij kunnen het onjuiste bod dan verwijderen.

REGELS

Nee. Bindend is het pas als de koopakte is ondertekend. Zelfs dan heb je nog een paar dagen bedenktijd. Het bod dat je plaatst met Clickbid is indicatief.

Dit kan zeker! De aankoopmakelaar kan namens jou een bod uitbrengen. Er gelden dan dezelfde voorwaarden als wanneer jijzelf een bod uitbrengt.

NA HET BIEDEN

Op het moment dat de biedingstermijn verlopen is, krijgt de makelaar bericht van Clickbid. In dit bericht presenteert Clickbid de biedingen op de betreffende woning. Vervolgens is de makelaar aan zet. Die neemt contact op met de verkoper en de bieder(s) om een deal te sluiten. De verkoper is overigens niet verplicht om zijn woning te verkopen, wanneer hij bijvoorbeeld vindt dat er geen interessante biedingen tussen zitten.

Ja, maar niet tot in detail. Ze zien jouw bod en je woonplaats. De overige details zijn alleen zichtbaar voor de makelaar en beheerder van de website.