Stappenplan Makelaar

De kopers online laten bieden, dat is toch fantastisch! Geef huizenzoekers waar ze behoefte aan hebben: transparantie. Met Clickbid ook nog eens super simpel. Winst voor beide partijen. Wat dit van de makelaar vraagt leggen we hier even uit in zes korte stappen.

Stap 1

Account aanmaken

Maak een account aan! Kies bij ‘registreren’ voor de optie ‘makelaar’. Vervolgens vul je de gegevens in en accepteer je de voorwaarden.

Stap 2

Account verifiëren

Alles ingevuld, de voorwaarden geaccepteerd en op ‘registeren’ geklikt? Dan heb je mail. Niet ontvangen? Kijk even in je spam. In die mail staat een verificatiecode. Vul die in op de website en kies het sterkste wachtwoord wat je kunt bedenken.

Gefeliciteerd, je hebt nu een Clickbid account. De eerste twee maanden krijg je van ons, die zijn gratis. Daarna vragen we €49,95 per maand. Met een account kun je onbeperkt gebruik maken van Clickbid. Dat kan trouwens ook met het proefaccount…

Stap 3

Website koppelen

Je account is gemaakt, maar Clickbid is nog niet actief op je website. De koppeling mist nog. Uiteraard hebben we die voor jou. Clickbid wordt verbonden met je website door een eenvoudig scriptje. Die plak je op de juiste plek op je website. Is dat te technisch? Schakel de webbeheerder in. Vul het e-mailadres in en verstuur het. De beheerder ontvangt een mail met instructies.

Stap 4

Woningen toevoegen

Tag geplaatst en werkend? Top! Voeg die woningen maar toe! Klik binnen het portal (login.clickbid.nl) op ‘woningen’ en vervolgens op ‘voeg woning toe’. Vul de gegevens in en klik op ‘opslaan’.

Gefeliciteerd: je eerste Clickbidwoning! Sterker nog: de enige echte Clickbidwidget staat nu op de pagina van de woning! De widget komt online als de door jou gekozen ‘startdatum bieden’ gepasseerd is.

Stap 5

Biedingen

Het startbedrag heb je ingevuld, de woning is geplaatst. Laat de biedingen maar komen! Is het e-mailadres van de verkoper ingevuld? Dan krijgen zowel de makelaar als de verkoper een mail bij iedere nieuw bod. Zo blijven jullie beiden op de hoogte. De biedingen zijn op ieder moment in te zien op login.clickbid.nl. Hier vind je de gegevens van de bieder, inclusief het bedrag en eventuele voorwaarden.

Stap 6

Na afloop

De betalingstermijn is afgelopen. Verkopen zou je zeggen. Dat kan, maar jullie – verkoper en makelaar – zijn vrij. Ga samen in overleg wat de beste keus is. Wil je een toelichting bij een van de biedingen? Neem dan even contact op met de bieder.

Contact

Vragen aan Clickbid?